Årets ambassadør 2021

Søren Kryhlmand er udnævnt som ambassadør for offentlig ledelse i 2021

”Ledelse har aldrig været mere relevant. Det seneste år har vi oplevet, hvor afgørende god ledelse er, når ydre omstændigheder pludselig tvinger os til at omstille den måde, vi arbejder på. Og på tværs af hele den offentlige sektor har ledere gjort sig en række vigtige erfaringer, som vi skal lytte til og lære af. Som ledelsesambassadør ser jeg frem til at kunne bidrage til den offentlige debat om, hvordan vi bedst samler de mange erfaringer op og dermed styrker udviklingen af fremtidens ledere i den offentlige sektor. ”

– Søren Kryhlmand, departementschef og ambassadør for offentlig ledelse.

 

Søren Kryhlmand vil som ledelsesambassadør bidrage til at holde gang i debatten om ledelse i den offentlige sektor gennem egne erfaringer og nye perspektiver. Ledelsesambassadøren vil deltage aktivt i at promovere og skabe aktiviteter i Ledelsesugen, som finder sted i uge 44.

 

Baggrund
Søren Kryhlmand er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2004 og har desuden gennemført High Performance Leadership, IMD, i Lausanne, Schweiz.

 

Siden marts 2020 har Søren Kryhlmand været departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer med en bred ledelseserfaring fra centraladministrationen som tidligere direktør i Arbejdstilsynet, afdelingschef i Beskæftigelsesministeriets departement, kontorchef i Beskæftigelsesministeriets departement og ministersekretær i Økonomi- og Erhvervsministeriet.

 

Søren Kryhlmand har deltaget på statens topleder-talentforløb SPOT og er medlem af styregruppen for Program for Ledelsesudvikling i Staten (PLUS).

Årets ambassadør 2020

Jette Runchel blev udnævnt som ambassadør for offentlig ledelse i marts måned 2020 og fungerede som ledelsesambassadør frem til den 15. marts 2021.

 

Jette skabte debat og engagement omkring offentlig ledelse ved bl.a. at synliggøre den positive forskel, offentlige ledere gør, når de leder og samarbejder på tværs – i egen organisation og på samfundsniveau. Jettes ambition var at sætte fokus på de offentlige ledere, som udøver en særlig indsats og brugte især året på at drøfte og samle mange af de ledelseserfaringer op, der blev gjort løbende i forbindelse med ledernes håndtering af Covid-19.

 

Baggrund
Jette Runchel var i perioden kommunaldirektør i Albertslund Kommune og medbragte solid ledelseserfaring baseret på 30 år om leder i den offentlige sektor.

 

Jette Runchel er uddannet cand.phil. fra Københavns Universitet og Master i Public Policy.

Årets ambassadør 2019

Dorthe Gylling Crüger blev udnævnt som første ambassadør for offentlig ledelse den 15.marts 2019 og fungerede som ledelsesambassadør frem til den 15. marts 2020.

 

Dorthe satte et særligt fokus på temaet ”Borgeren i centrum”. Dorthe inspirerede bl.a. ledere til at komme ud og besøge deres arbejdspladser og frontpersonale for at blive klogere på, hvad der virker og ikke virker hos dem. Derudover inspirerede Dorthe ledere til at gå i dialog med borgere, der havde klaget over noget inden for ledernes ansvarsområde, for i højere grad at blive klogere på deres behov.

 

Baggrund
Dorthe Gylling Crüger er koncerndirektør i Region Hovedstaden

 

Dorthe Gylling Crüger medbragte ledelseserfaring som tidligere administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og har endvidere været formand for Kræftens Bekæmpelse.

 

Uddannet speciallæge og ph.d. fra Aarhus Universitet

 

Dorthe Crüger fik prisen som Årets Leder i 2015 i konkurrence med både offentlige og private ledere og var en del af Ledelseskommissionen, der afsluttede sit arbejde i sommeren 2018.