Offentlig sektor-agilitet

Kan man være ’agil’ i den offentlige sektor? Oftest er svaret, at det offentlige styringsparadigme med store compliance og effektiviseringskrav (mere for mindre), ikke er foreneligt med de eksperimenterende, iterative og hypotesedrevne arbejdsprocesser, som agilitet er forbundet med.

Vi må samtidigt sande, at de komplekse velfærdsudfordringer, som den danske offentlige sektor bokser med at løse, ikke udelukkende kan løses i vores offentlige institutioners etablerede hierarkiske siloer, men i stedet kalder på et langt mere tværgående samarbejde samt en erkendelse af, at udfordringerne er for komplekse til, at vi kan løse dem med en klassisk projekttankegang.

På dette webinar stiller vi skarpt på en konkret metode til at løse komplekse velfærdsproblemer med udgangspunkt i agile arbejdsmetoder, og vi inddrager praktiske erfaringer fra bl.a. Viborg Kommune, som har haft succes med at bruge disse metoder til håndtering af sociale udfordringer som f.eks. ”Hvordan sikrer vi en optimal og effektiv overgang for udsatte unge mellem familieområdet og voksenområdet?” og ”hvordan kan man øge antallet af praktikpladser og studiejobs i kommunen?”.

Du får følgende med fra webinaret:

  1. Indsigt i agile arbejdsmetoder set fra hjertet af den dansk offentlige sektor.
  2. En konkret og agil værktøjskasse designet til at hjælpe offentlig sektor ledere i arbejdet med komplekse velfærdsudfordringer.
  3. Konkrete erfaringer fra bl.a. Viborg Kommune, som har brugt modellen i arbejdet med flere af deres udfordringer.

Om webinaret

Hvornår:

Mandag d. 1. November Kl. 09:00 - 10:00

Hvor:

Virtuelt

Arrangør:

LEAD.
Facilitator: Andreas Fricke Møller.

Målgruppe:

Offentlige ledere

Tilmelding: