Livepodcast: Refleksiv ledelse

Hvis refleksiv ledelse er svaret, hvad er så spørgsmålet? Lyt med og bliv klogere når velfærdsprofeterne Maja Haack og Lotte Andersen tager en snak med fire KP-lektorer, som har studeret fænomenet refleksiv ledelse.

Gennem de seneste mere end 50 år har der gradvist udviklet sig et ideal i om, at god ledelse i den offentlige sektor også er refleksiv ledelse. Hvis man vil genkendes som en moderne velfærdsleder, må man frem for alt demonstrere en evne til at udfordre selvfølgeligheder, konventioner og etablerede sandheder og vise, at man er i stand til at få øje på alternativer. Det er ganske enkelt blevet vanskeligt ikke at fremhæve refleksivitet eller refleksion som et centralt element, når diskussionen handler om, hvad der karakteriserer god velfærdsledelse.

Det er imidlertid ikke altid klart, hvad refleksiv ledelse betegner, og hvad som egentlig er forudsætningerne for at lykkes med en sådan form for ledelse. Selvom alle taler om refleksiv ledelse, mener de nemlig ofte noget forskelligt med det. Dermed risikerer vi ikke alene at tale forbi hinanden. Vi risikerer også at overse, at forskellige former for refleksiv ledelse sætter forskellige præmisser for, hvordan ledelsesarbejdet i praksis kan udfolde sig.

I denne livepodcast kan du bl.a. blive klogere på:

  • Hvordan det er muligt at identificere en række forskellige typer refleksiv ledelse i ledelseslitteraturen
  • Hvordan man som leder kan arbejde refleksivt med afsæt i forskellige tilgange
  • Hvorfor det er vigtigt at have et tilstrækkelig nuanceret sprog til tale om refleksiv ledelse
  • Hvordan refleksiv ledelse udfolder i en konkret ledelsespraksis

Det være muligt at stille spørgsmål undervejs og dermed præge den måde, samtalen udvikler sig på.

Om webinaret

Hvornår:

Tirsdag d. 1. November Kl. 11:30 - 12:30

Hvor:

Virtuelt

Arrangør:

Københavns Professionshøjskole

Pris:

Gratis

Målgruppe:

Offentlige ledere

Tilmelding: