Ledelse af eksperimenter

Der skal eksperimenter til for at udvikle den offentlige sektor, og det kræver videre en redefinering af lederrollen.


Det mener to undervisere på master of public governance (MPG). Du skal være en kreativ stifinder i stedet for at lede lineære processer med mål og milepæle, anbefaler de. Og så skal du overveje, hvad der vil ske, hvis du i stedet for at gå forrest, stiller dig bagerst og følger efter?

Spørgsmålet er imidlertid, hvilken ledelsesudfordring den eksperimenterende organisation skaber i praksis? Hvad er mulighederne og udfordringerne for eksperimenter på et baggrundstæppe af kontrol og målstyring? Og hvordan udfordres det formelle lederskab, når du arbejder strategisk med eksperimenter? Hvilke former for kreative rum frisættes du til – og hvad bliver magt til?

De to MPG-undervisere, Anders la Cour og Christa Breum Amhøj, leder os gennem en samtale om de spørgsmål. Du blive præsenteret for teoretiske bud på, hvordan forskellige former for eksperimenter muliggør frisættende mønsterbrud, der kan gentænke relationer, organiseringsformer og lederskab på værdiskabende måder. Og som deltager bliver du også inspireret til at afprøve et eksperiment i din egen organisation. For ved bordene hjælper vi hinanden til at kortlægge udfordringer og til at tænke i eksperimenter. Kom og prøv design thinking på tværs af den offentlige sektor.

Om arrangementet

Hvornår:

Mandag d. 30. Oktober Kl. 16:30 - 17:45

Hvor:

CBS, Dalgas Have 15, 2000 Frederiksberg

Arrangør:

Master of Public Governance, CBS

Tilmelding: